България, .bgидеи за уикендаЛятоПътеписиТоп

Идеи за уикенда: Да нощуваш в балон с изглед към звездите

Сгушено във Врачанския балкан, се намира едно прекрасно място, където нощувахме в балон под звездното небе. Мястото не е много известно, но си заслужава да се посети. Собствениците са много гостоприемни – обясняват и показват всичко, което ти е нужно за прекарване на един незабравим уикенд от ползването на джакузи до това къде се намират кухнята и тоалетните помещения, както и особености на балона, който си избрал.

Няма да Ви държа повече в напрежение, мястото се казва Къмпинг Синева и се намира близо до Враца. Къмпингът разполага с 6 различни балона. Всеки балон дава на къмпингуващите възможността да се наслаждават на уникалната гледка наоколо, без да са изложени съвсем на метеорологичните условия. До всеки един балон се стига по индивидуална пътека. Балоните се състоят от 3 зони – една прозрачна, една междинна за вход и спално помещение, което е с непрозрачна част и открит таван, за да може всеки къмпингуващ да се наслаждава на звездите.

Ние избрахме да нощуваме в Белия балон. Разположен е под стара липа и през повечето време е на сянка. Всяка сутрин във всички балони става много топло и се събуждаш рано, но ние имахме възможност, заради липата, да спим до малко по-късно. Белият балон е много близо до санитарните помещения и до кухнята и джакузитата. За тях след малко, а сега се насладете на снимки от балона 🙂

Още по-хубаво е да имате възможност, когато сте на мястото да завали или да има малка буря, тогава в балона е също толкова красиво и неописуемо. Спите директно под звуците на падащите капки, виждате как се стичат по балона, но вие сте на сухо и сигурно място.

Запознахме се с други двойки в къмпинга и всички бяха много мили и дружелюбни, а с някои дори смея да твърдя, че си останахме приятели. Всяка вечер се събирахме в кухнята, където до късно си говорихме и споделяхме житейски истории. Последната вечер, докато си говорихме сладко с другите, ни повикаха и за най-романтичното ни преживяване – джакузи, вино и звезди. Имахме възможност да използваме джакузито в къмпинга вечер с чаша вино в ръка, когато всички светлини бяха угасени – виждахме само звездите, млечният път и тук-таме някой самолет да минава през небето. Усещането беше уникално. Трябва да се изживее! А представете си какво ще е когато е в периода на Персеидите?

Какво да хапнем?

Всяка сутрин за закуска имахме мекички с домашно сладко, сирене и домашен чай, с билки брани от местността. Закуската ти я сервират на някоя от масите навън сред природата, а усещането да закусваш сред такава гледка и чист въздух е уникално.

За вечеря може да се поръча храна от ресторант във Враца, да си сготвиш или да се разходиш до някои ресторанти наблизо. Едната вечер посетихме ресторант “Чайка” – беше много приятно да хапнем в градината.

Какво да видим?

Наблизо има доста възможности за разходка. Може да посетите водопад Боров камък, до който се стига по стръмна екопътека, да разгледате пещера Леденика, връх Околчица, къща- музей Баба Илийца и много други забележителности около Враца. Ние избрахме да се разходим до Божия мост – скална арка с впечатляващи размери и форми. Намира се на  около 15 км. северно от Враца. Стига се лесно с кола като само накрая е малко черен път. След около 300 метра се вижда една поляна, на която има реставрирана стара крепост и след нея започва пътеката за Божия мост. По тази пътека след 5 мин. виждате моста и се наслаждавате на огромните му размери и красотата на мястото. Може да заобиколите и да го разгледате от всички страни.

Този уикенд ще остане незабравим. Мястото е уникално. Възможностите за разходка са много, а почивката и чистия въздух са гарантирани. Препоръчвам с две ръце. Посетете мястото и се убедете сами.

Повече идеи за уикенда може да намерите тук. До следващото пътешествие.

Коментари

коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.